dakrenovatie

Sinds 1988 zijn wij toonaangevend installateur van metalen daksystemen.
De weersomstandigheden zoals we ze vandaag kennen, dwingen ons te gaan zorgen voor weerresistente oplossingen. Langdurige hevige windvlagen, zware hagelstormen, overvloedige regenval, enz…. behoren jammer genoeg steeds vaker tot ons huidige weerbeeld. Het is dan ook van het grootste belang om ervoor te zorgen dat uw kostbare woning van dit soort schade gevrijwaard blijft.

Onze hoogkwalitatieve daksystemen bieden hiervoor de ideale oplossing. Of het nu om een overzetdak gaat, dat heel vaak zelfs in 24 werkuren kan geplaatst worden, of om een installatie na afbraak van uw oude dakbedekking, onze door eigen hoogopgeleid personeel geplaatste warm verzinkte stalen daksystemen bieden u de zekerheid en comfort dat uw woning verdient. Het zorgt ervoor dat u niet geconfronteerd wordt met torenhoge oplopende kosten zoals bijvoorbeeld extra aanpassing aan uw daktimmer, enz… Beschikbaar in verschillende variëteiten en kleuren die perfect aanpassen bij elke stijl van woning, geven zij tevens een enorme esthetische meerwaarde aan uw pand. Combineer dit met een 30 jarige overdraagbare fabrieksgarantie en u verkrijgt dé ideale dakbedekking voor uw kostbare eigendom.

Buiten de eerder vermelde daksystemen die geschikt zijn voor hellende daken vanaf 10°, bieden wij ook voor platte daken hoogkwalitatieve oplossingen in kwaliteits roofing en EPDM.

  • Overzetdak / dak-over-dak
    Wanneer uw bestaande dakbedekking het toelaat, kunnen wij ons daksysteem plaatsen als overzetdak of in de volksmond dak-over-dak, wat mogelijke hinder zoals stofvorming of vervuiling als een gevolg van afbraak, volledig uitsluit. Verder blijft uw woning gedurende de werkzaamheden ten allen tijde beschermd tegen onverwachte veranderlijke weersomstandigheden.
  • Afbraak van uw oude dakbedekking
    Indien uw bestaande dakbedekking het echter niet toelaat om er een overzetdak over te plaatsen, kunt u rekenen op onze deskundigheid om uw bestaande dakbedekking met zo weinig mogelijk overlast te verwijderen, en te vervangen door het beste en tegelijk lichtste daksysteem beschikbaar op de markt.
  • Uiteraard bieden wij u ook hoogkwalitaieve oplossingen voor al uw platte daken
  • Voorstander van alternatieve energie? Zonder probleem kunnen zonnepanelen gemonteerd worden op uw nieuwe dak.
nieuw-dak-zonnepanelen-2

Dak over dak, Overzetdak

dak-over-dak-voor-renovatie

Een dak laten plaatsen, zonder het oude af te breken, biedt vele voordelen.

Eerst en vooral vermijdt men door het plaatsen van een overzetdak mogelijke risico’s van waterinsijpeling en wordt de overlast, heel vaak als een gevolg van afbraak bij dakwerken, tot een minimum herleid. Verder is het de snelste manier om een hoogkwaliteits daksysteem Dak-over-dak systemen hebben daarenboven, door het aanbod van een diversiteit aan motieven, het uitzicht van de traditionelere dakmaterialen.

Ze zijn echter veel lichter in gewicht. Daken zoals deze hebben slechts een gewicht van 7 kg/m2, zijn niet poreus en nemen bijgevolg geen vocht op. Dit is heel belangrijk daar de belasting tot een minimum dient herleid te worden aangezien er vaak over een bestaand dakmateriaal (zoals kunstleien, natuurleien, roofing, roofingshingles, golfplaten, enz….) wordt overgewerkt.

Storm- en hagelbestendig

Verder is een metalen dakbedekking storm -en hagelbestendig. Door de bevestiging, tegen de helling, door middel van door de fabrikant speciaal daarvoor voorziene draainagels, weerstaan ze de sterkste windstoten en zullen bijgevolg niet gaan vliegen, zoals diverse traditionele dakmaterialen dat wel doen.

De belangrijkste markt voor dit soort van daksystemen, is Noorwegen, waar vandaag tot 70% van de nieuwbouwwoningen van dit kwaliteitsdak voorzien.

dak-over-dak-na-renovatie
nieuwdak

Onze kwaliteiten

De produktspecificaties liegen er niet over. Warm verzinkt staal voorzien van een degelijke grondverflaag met een minimum plaatdikte van 0,43 mm (tot zelfs 0,75 mm in bepaalde panmotieven), zowel verkrijgbaar in gladde als in korrelvariant, die ervoor zullen zorgen dat uw dakbedekking levenslang (overdraagbare fabrieksgarantie van 30 jaar) in optimale staat blijft.

Bij ons geen roestvorming, afpellende coatinglagen, enz…. , problemen waar sommige produkten in deze markt jammer genoeg wel voor gekend zijn.

Afbraak oud (asbest)dak

afbraak-oud-leiendak-asbest

Heb je nog een oud leiendak met asbestleien?

Naast het gebruik als overzetdak, zijn de door ons geplaatste daksystemen uitermate geschikt ter vervanging van oude asbestleien -en golfplaten,natuurleien, traditionele (en zware) dakpannen, enz… . Dit is een gevolg van de erg lage gewichten (ca 7 kg/m2) van het toch volledig stormbestendige dakmateriaal. De produktspecificaties liegen er niet over. Warm verzinkt staal voorzien van een degelijke grondverflaag met een minimum plaatdikte van 0,43 mm (tot zelfs 0,75 mm in bepaalde panmotieven), zowel verkrijgbaar in gladde als in korrelvariant, die ervoor zullen zorgen dat uw dakbedekking levenslang (overdraagbare fabrieksgarantie van 30 jaar) in optimale staat blijft.

Bij ons geen roestvorming, afpellende coatinglagen, enz…. , zaken waar sommige produkten in deze markt jammerlijk genoeg wel voor gekend zijn. Het lage gewicht maakt dat in het merendeel van de gevallen uw niet rotte daktimmer niet dient aangepast of verstevigd te worden, wat bij vele andere traditionele materialen jammer genoeg wel het geval is.

Hét ultieme bewijs van degelijkheid is het feit dat de door ons geplaatste metalen daksystemen in een land als Noorwegen, met toch erg variërende weersomstandigheden, vandaag op 70% van alle nieuwgebouwde woningen worden geplaatst.

Degelijk nieuw dak

De afbraak van uw oude dakmaterialen gebeurt op deskundige wijze, waarbij rekening gehouden wordt met de weersomstandigheden, vermijden van beschadigingen aan onderliggende structuren, enz… . Dit alles met voldoende aandacht voor een grondige verwijdering van de verkregen afvalstoffen en waar nodig, in het geval van asbestleien, de garantie dat de volledige asbeststroom (van afbraak tot en met wettelijke verwerking) wordt uitgevoerd op een erkende wijze met de daarbij nodige verwijderingscertificaten.

Het is immers zo dat de producent van de afvalstof (in dit geval degene die opdracht geeft voor de renovatie), er mede voor verantwoordelijk is dat alle handelingen volgens de wettelijke voorzieningen gebeuren. Wij garanderen u dan ook dat wij ons voor 100% bewust zijn van deze verantwoordelijkheid en dan ook de volledige werkzaamheden dermate zullen inplannen en organiseren, zodat u zich hierover totaal geen zorgen hoeft te maken.

Verder zorgen wij ervoor dat wij erg gestructureerd te werk gaan door systematisch dakvlakken af te breken en het afgebroken gedeelte onmiddellijk van een (al of niet isolerende) onderdakfolie te voorzien. Op deze manier zorgen wij ervoor dat uw onderbouw steeds beschermd blijft van mogelijk onverwachte regenbuien.

Uiteraard staan wij ook ter beschikking voor ons cliënteel voor deskundig advies en uitvoering van alle isolatiewerkzaamheden.
Samengevat, bij Immostruct geen enkele kopzorg bij renovatie van uw oude dak!

afbraak-oude-leien-asbest

Renovatie van platte daken

renovatie-plat-dak

Uw waterdicht plat dak

Platte daken vormen dikwijls een probleem op het vlak van zekerheid naar waterdichtheid. In sommige gevallen helt het dak foutief af, in andere gevallen is het oude dak dermate gehavend dat er her en der plasvorming blijft staan.

Door het werken met hoogwaardige kwalitatieve dakbedekkingen (roofing en EPDM) bieden wij u optimale oplossingen.
Indien noodzakelijk zorgen wij voor een ideale egalisatie en afwatering zodat u terug een perfect aflopende vlakke structuur hebt.
Indien er voldoende ruimte is, kunnen wij tevens grondig isoleren.

Dakrenovatie met zonnepanelen

nieuw-dak-zonnepanelen-2

Nieuw dak met zonnepanelen

Dure energieprijzen zetten particulieren en bedrijven aan om op zoek te gaan naar budgetvriendelijkere alternatieven. Zonnepanelen zijn, wanneer de woning hiervoor gunstig georiënteerd staat, één van de betere oplossingen.

In het verleden leende een metalen daksysteem zich niet echt voor de installatie van zonnepanelen. Aangezien metalen daksystemen niet geperforeerd mogen worden, zaten de zonnepaneleninstallateurs met de handen in het haar.

Eenvoudige installatie van zonnepanelen

Wij zijn dan ook trots te melden dat deze problematiek volledig tot het verleden behoort.

Wij bieden nu, tesamen met onze fabrikant, een haaksysteem dat perfect kan geïntegreerd worden in het metalen overzetdaksysteem, zonder perforatie ervan. Roestvrij stalen haken worden muurvast verankerd tussen de panlatten waarop dan achteraf de dakpanelen worden geplaatst.

Eens de haken werden geïnstalleerd, is het voor de zonnepaneleninstallateur een klein kunstje om de rails en de zonnepanelen erop te monteren. Speciale panmodules met opening, worden voorzien om op een perfecte wijze de kabels naar binnen te geleiden.

nieuw-dak-zonnepanelen-1

VOOR DE WERKEN

voor1
voor2
voor3

NA DE WERKEN

na1
na2
na3

Interesse?

Contacteer ons voor een gratis offerte.

Onze expert komt ter plaatse en u krijgt vrijblijvend een scherpe prijsopgave.

Bel ons!

Bel ons voor een verkennend gesprek om uw werken in te schatten.

 

Indien u het wenst kunnen we een afspraak regelen met één van onze experts om ter plaatse totaal vrijblijvend de werken te bekijken en een offerte op te maken.

 

+32 (0)3 311 74 81

Wij bellen u!

Wordt u liever door ons opgebeld op een later tijdstip?

Vul uw naam, nummer en eventueel tijdstip in en wij zullen u contacteren. Uw nummer wordt uiteraard niet gebruikt voor andere doeleinden.

 

Mail ons!